Vijf verborgen Instagram hacks die je nog niet kende

01 Mar 2022

Instagram is een van de snelst groeiende sociale mediaplatformen ter wereld. Ook jij gebruikt de app wellicht elke dag. Maar ken je Insta écht zo goed als je denkt? Vijf verborgen functies waar je misschien nog nooit van gehoord hebt, maar die je favoriete app nog net iets leuker en interessanter maken! 

Want to join the carrousel? 🎠

In 2017 riep Instagram de ‘Carrousel’ in het leven: één post, waarin je maximaal tien foto’s of video’s kunt samenvoegen. Elke foto kan je individueel bekijken door naar links te swipen.

Intussen is de feature enorm populair. Omdat je meer content verwerkt in één post, bekijken mensen hem langer. En hoe langer een post wordt bekeken, hoe meer engagement er is én hoe beter je scoort in het algoritme. Alleen maar voordelen dus!

Sinds kort is de carrousel nog verder geoptimaliseerd. Tegenwoordig kan je foto’s uit een bestaande post verwijderen, zonder dat je alles moet deleten. Merk je dus dat een beeld toch niet echt thuishoort in je post? Dan kan je het snel en simpel verwijderen, zonder dat het verder invloed heeft op je bericht.

Concepts to think about 🤔

Als ondernemer ontbreekt het je soms aan tijd om te posten. Toch is het belangrijk om constant en consistent aanwezig te zijn op Instagram. Mensen vergeten snel, en dat is het laatste dat je wil. Daarom heeft de app een superhandige feature ontwikkeld die jou in no-time uit de nood helpt.

Plan posts en stories in via ‘Concepten’. Met deze tool kan je foto’s, video’s, teksten en tags gewoon klaarzetten om ze later te posten. Let op: automatisch posten doet de feature niet. Je moet je bericht nog steeds manueel publiceren, maar je bespaart wel een hoop tijd.

Puur hypothetisch: zondag zet je alle foto’s en teksten klaar die je de komende week graag ziet verschijnen. Doorheen de week publiceer je de gewenste post of story gewoon via concepten. Een minuutje werk, of zelfs nog niet!

Control your comments 💬

Pin a comment. Reageert er iemand met een leuk, interessant of lief berichtje onder je post? Dan kan je via ‘de pin’ een reactie vastmaken in de commentsectie. Op deze manier lezen volgers eerst de reacties die jij hebt vastgepind.

People want to read subtitles!

We love to be real! Stories helpen daarbij. Posts zijn vaak ‘perfect’ van aard, terwijl stories eerder een snel karakter hebben. Je ziet vaak dat ondernemingen hun volgers op Instagram aanspreken via stories. Ze vertellen over nieuwe producten of niet-te-missen nieuws. Super interessant, alleen heeft niet iedereen altijd de mogelijkheid om te luisteren naar dat verhaal. Geen probleem! Instagram introduceerde onlangs de ‘Automatische Ondertitelingssticker’. Als je die selecteert wordt jouw gesproken tekst automatisch getranscribeerd naar een tekst op het scherm.

The missing link 🔗

Een tip van More: plaats een link in een story. Zo genereer je eenvoudig extra leads voor je website. Meteen aan de slag? In de onderstaande video ontdek je stap voor stap hoe je een link toevoegt.