Waarom social media uitbesteden een goed idee is

21 Nov 2023

Het gebruik en belang van social media is de afgelopen decennia alleen maar gegroeid. Ondertussen kan je social media haast niet meer wegdenken uit onze maatschappij. Meer dan ooit is het als zaak dus belangrijk om niet alleen aanwezig te zijn op social media, maar ook kwaliteitsvolle content aan te bieden.

Een succesvol social media account opzetten én onderhouden neemt behoorlijk wat tijd in beslag, iets wat zeer schaars is bij menig ondernemer. Klinkt je bekend in de oren? Naast het gebrek aan tijd, zijn er natuurlijk nog veel meer redenen waarom je social media uitbesteden een ge-we-ld-ig idee is. Lees snel verder!

 1. Consistent posten

  Af en toe een post online plaatsen wanneer je eens tijd hebt… dat gaat je niet veel opleveren. Consistent 2 à 3 keer per week posten daarentegen wel! Wanneer je je social media uitbesteedt aan een social media agency zal er een content kalender opgezet worden en wordt het posten op de voet opgevolgd zodat er op vaste dagen en tijdstippen gepost wordt.

 2. It’s all in the details

  Een social media agency neemt niet alleen het posten op zijn rekening maar zorgt er ook voor dat je biografie, highlights en dergelijke er piekfijn uitzien en dat alle nodige gegevens goed staan. Deze zaken zijn jouw digitale visitekaartje en verdienen dus de nodige aandacht.

 3. Professionele content

  Heb jij in jouw team een professionele copywriter, content creator en foto- en videograaf zitten? Waarschijnlijk niet… Wanneer je beroep doet op een social media agency, krijg je een volledig team tot jouw beschikking met elk zijn eigen expertise. We kennen alle kneepjes van het vak om jouw account te laten boomen!

 4. Meten is weten

  Wat brengt social media nu juist op? Naast naamsbekendheid wil je waarschijnlijk wel graag leads generen uit je online aanwezigheid. Een social media agency werkt met externe programma’s die je heel wat wijzer kunnen maken over je online activiteiten. Op welke tijden post je het best om jouw specifieke doelgroep te bereiken? Welke posts scoorden het beste en creëerden het meeste bereik?  Dit zijn nog maar enkele vragen die je dankzij je social media agency kan beantwoorden.

Ben je benieuwd wat wij voor jouw bedrijf kunnen doen? Contacteer ons vrijblijvend en we kijken met een frisse blik naar jouw social media.